Italiaanse wijn- en spijsavond

Wijn-spijsavond zaterdag 6 mei met wijnproducent Antonio Menegotti

In verband met het bezoek van wijnproducent Antonio Menegotti enkele dagen aan Nederland, organiseert Raimondi’s Villa Rozenrust in samenwerking met Wijnimport Scheveningen op zaterdag 6 mei aanstaande een wijn-spijsavond.

De inloop is vanaf 19:00 uur, waarna een vijftal verschillende gangen uit de keuken van chefkok Adriano Raimondi worden geserveerd, allen aangepast op de wijnen van Antonio Menegotti. Tijdens het diner zal Antonio Menegotti bij iedere gang de verschillende wijnen uitgebreid toelichten.

Menegotti

Het wijnhuis Menegotti is gevestigd in Villafranca, circa 20 kilometer ten zuiden van het Gardameer, niet ver van de stad Verona. De wijngaarden liggen grotendeels gesitueerd rondom het plaatsje Custoza, aangeplakt tegen de uitlopers van de Alpen. Vanaf deze plek heeft men een indrukwekkend uitzicht over de Po-vallei. De bodem bestaat hier uit morenisch gesteente: grote keien die in vroeger tijden door gletsjers zijn meegenomen.

Menegotti is inmiddels ook een gevestigde naam onder veel restaurateurs in Nederland. Diverse sommeliers werken graag met de aromatische en tegelijk elegante wijnen van dit wijnhuis. Naast de sublieme Spumantes die conform de metodo classico worden gemaakt en de breed toegankelijke witte wijnen, is vooral de “Geodoro” een icoonwijn in de markt. Deze rode wijn doet sterk denken aan een Amarone, één van de meest vermaarde wijnen van Italië.

Prijs


De kosten voor het 5 gangen-diner inclusief bijpassende wijnen zijn € 65,00 per persoon..

Locatie


De wijn-spijsavond zal gehouden worden in de sfeervolle Tuynzaal van Restaurant Raimondi’s Villa Rozenrust, Veursestraatweg 104, 2265 CG Leidschendam.

Aanmelden


Gelieve u vooraf aan te melden, bij voorkeur per mail: info@villa-rozenrust.nl of anders telefonisch 070 2207581. Meldt bij uw aanmelding tevens het aantal personen.

Reserveren Villa Rozenrust